Olika typer av trucktillbehör

Truckar är vanliga inslag på arbetsplatser där förflyttning av material och varor tillhör arbetsdagen. Det är alltså ett fordon som kan hjälpa dig att lyfta och plocka ner gods från lagerhyllor eller transportera bort byggmaterial från en plats till en annan. Det som gör trucken till ett otroligt mångsidigt arbetsredskap är de många trucktillbehör som finns tillgängliga på marknaden och som kan förvandla den vanliga motviktstrucken till en lyftkran eller förlänga de vanliga gafflarna på gaffeltrucken med så mycket som 2,5 meter. I den här guiden kommer en kort förklaring av några av de vanligaste typerna av trucktillbehör och var du kan hitta dem begagnat eller för uthyrning.

Nedan följer några typer av trucktillbehör att hyra eller köpa

Du kan välja att antingen köpa eller hyra trucktillbehör genom att kontakta en välrenommerad återförsäljare. För att ge dig en bättre insikt i vilka trucktillbehör och modeller som finns tillgängliga på marknaden och för vilka områden de lämpar sig bäst kommer här en kort beskrivning av några av de vanligaste.

Container

Att köpa till container som trucktillbehör för din truck gör att du effektivt kan forsla bort större mängd avfall eller skrot från exempelvis industri- eller byggarbetsplatser. De flesta containrar är anpassade för att passa på många olika typer av truckar och finns tillgängliga i flera storlekar för att klara av den vikt du kräver.

Förlängningsgafflar

Genom att sätta förlängningsgafflar på din gaffeltruck får du möjlighet att förflytta större mängd gods och därmed öka effektiviteten och produktiviteten på arbetsplatsen. Kontrollera att de passar för just din gaffeltruck och välj en längd med en kapacitet som lämpar sig väl för de uppgifter du tänkt använda den för.

Lyftkrokar

Med trucktillbehör som lyftkrokar kan du, tillsammans med en kranarm, förvandla din truck till en smidig lyftkran. Finns tillgängliga med olika kapacitet och ger dig inom lager och industri möjlighet att klara av riktigt tunga lyft.

Snöblad

Genom att köpa snöblad som trucktillbehör kan du använda din truck som snöskopa under vintern. Perfekt för att hålla undan snön på arbetsplatsen eller för att erbjuda extra tjänster inom snöskottning vintertid.

Kranarmar

Med en kranarm på trucken har du möjligheter att lyfta andra föremål än klassiska pallar och dessutom komma åt områden som annars är svåra att nå. Trucken fungerar helt enkelt som en lyftkran och flyttar godset med hjälp av en lyftkrok.

Här kan du köpa eller hyra trucktillbehör i Sverige

Hitta trucktillbehör till en bra kostnad hos en välrenommerad återförsäljare i Sverige och förvandla din truck till det arbetsredskap du vill. Ta hjälp av ett företag som erbjuder tillbehör som passar för de flesta typer av truckar & maskiner för att ha större möjlighet att hitta något som passar just dina modeller. Med rätt tillbehör kommer din truck bli ett mångsidigt och effektivt arbetsredskap som kommer göra arbetet både säkrare och produktivare.

Dela inlägget

Lull från oss!

En lullmaskin, eller teleskoplastare som vissa säger, är en kraftfull maskin för att hantera och transportera material. Med sin rörliga bom kan den nå platser

Läs mer

Olika typer av trucktillbehör

Truckar är vanliga inslag på arbetsplatser där förflyttning av material och varor tillhör arbetsdagen. Det är alltså ett fordon som kan hjälpa dig att lyfta

Läs mer
031-50 01 05